Didess' Bakery & Farm @ Culinary Innovators

Op maandag 12 mei waren we aanwezig op de Culinary Innovators van Gault&Millau — en het was een avond om niet snel te vergeten! 💥

In een sfeervolle setting vol topchefs en foodprofessionals mochten we onze passie voor creatieve marketing én culinaire verfijning tonen.

🐐 Amuse in stijl – Mini gaufrette Chorizo & Geitenkaas

We verwelkomden de gasten met een amuse die tegelijk verrassend en speels was:

Mini gaufrettes met chorizo en mozzarella, gevuld met geitenkaascrème, geserveerd in een charmant mini-boerderijtje vol geitjes. Een knipoog én smaakbom in één. 🐐💚

📌 Recept:

Werkwijze:

  1. Spuit een toefje geitenkaascrème op een gaufrette.
  2. Leg er een tweede gaufrette op
  3. Rol de zijkant van het wafeltje door de panko voor extra smaak en kleur.
  4. Snijd het topje van de spuitzak met guacamole fijn af en spuit op het bovenste wafeltje.
  5. Werk af met een beetje bloemkoolrijst.
  6. Perfect als amuse, fingerfood of creatieve starter!

Foto: © Pieter D'Hoop

🧁 Bordalou-taartjes

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Plaats de bordaloutaartjes met voldoende ruimte ertussen op een bakplaat.
  • Baktijd: Ontdooid: 15 à 20 min / Diepgevroren: 20 à 25 min
  • Laat volledig afkoelen op kamertemperatuur voor een mooie ontvorming.
  • Afwerkingstips:
    • Spuit een toefje slagroom op het taartje en werk af met vers fruit.
    • Vul met chocoladeganache, laat opstijven en garneer met rode vruchten.
    • Of: Spuit onze crémeux Kalamansi erop, gevolgd door Meringue Italienne van Food Revolution by Didess — en brand af.

Foto: © Pieter D'Hoop

🥐 Millefeuille met Feuilletée Karamel & Crémeux