Onze Vegan Crème Brûlée is Food Product van het jaar.

De toekomst van de gastronomie staat of valt met innovatie, vindt Gault&Millau. Daarom bekroont de gids culinaire ondernemers die sprongen in het duister durven wagen. Meer dan honderd personen en organisaties werden geselecteerd als kandidaat voor een award, maar slechts tien konden hun nominatie verzilveren.

Onze Vegan Crème Brûlée, zonder toegevoegde suikers, werd beloond met de 'Product Food Award 2022'

Deze vegan crème brûlée is gemaakt op basis van plantaardige grondstoffen en zonder toegevoegde suikers. Daardoor past ze volledig in een lactosevrij dieet en is ze geschikt voor diabetici.

De crème brûlée heeft het gekende romige mondgevoel van de klassieke variant en is op smaak gebracht met echte Madagaskar (bourbon) vanille. Daarnaast hebben we ook een suikervervanger ‘Sweetess’ ontwikkeld, die over de crème brûlée gestrooid kan worden en nadien afgebrand kan worden.

Even ontdooien, afbranden en klaar om te serveren.

We waren ook zeer vereerd dat we op het event de desserts mochten verzorgen. We serveerden een heerlijke taco en crème brûlée op basis van yoghurt. De recepten van deze desserts kan u terugvinden via volgende links: Taco - Crème Brûlée. Beide desserts zijn ontwikkeld op basis van New Tex, een samenwerking met Food Revolution By Didess.

Foto's van Pieter D'Hoop

Meer nieuws over dit event en overzicht van alle winnaars: https://www.gaultmillau.be/nl/nieuws/gaultmillau-presenteert-de-culinary-innovators-award-winnaars-van-2022