Wat als twee Kempense CEO’s een week van bedrijf wisselen?

Het begon als een grapje tussen Eric Baumers (Autobedrijf Deckx-team, Turnhout) en Dirk Peeters (Didess, Gierle): wat als we elkaars bedrijf gedurende een week overnemen?  Het grapje werd steeds vaker verteld, werd ook al eens thuis afgetoetst en voor ze het beseften,

werd het idee omgezet in een echt actieplan: Eric Baumers en Dirk Peeters wisselen voor één week van bedrijf in de week van 10 februari tot en met 14 februari.

Dirk Peeters: “Een week van bedrijf wisselen heeft alleen maar voordelen. Door met een frisse blik naar een bestaande organisatie te kijken, geeft het nieuwe inzichten. Veranderen van omgeving, product, personeel, locatie,… geeft nieuwe ideeën. Met Didess werk ik heel creatief en kleur ik wel eens buiten de lijntjes. Die strategie wil ik graag uittesten op een organisatie zoals een autogarage, waar er toch vooral structuur heerst. Doordat Eric meer analytisch is en zich graag verdiept in cijfers, structuren en organisatie, gaat ook hij met efficiënte aanbevelingen komen die Didess er enkel op vooruit kan helpen.”

Eric Baumers: “Het wordt voor ons beiden een spannende en vooral leerrijke week: welke nieuwe inzichten geef ik aan Didess? Welke creatieve veranderingen voert Dirk bij mij in de concessie door? Het is spannend afwachten. Ook voor het personeel van onze bedrijven. Zij werken die week dus voor een andere CEO. Aan hun dagtaak verandert er niets, maar vergaderingen, vragen, suggesties komen wel bij ons terecht. Heel benieuwd om eens een andere bedrijfscultuur te ervaren.”

Om deze unieke wisselweek aan te kondigen, maakten Eric en Dirk in samenwerking met Dennis Peeters een teaserfilmpje.

tags