Kempen aan Tafel

Wat begon als een idee om de culinaire troeven van de Kempen wat meer op de kaart te zetten, groeide uit tot een prachtig foodevent in de tomatenserre van Den Berk Délice in Merksplas.

4 chefs, Kempische streekproducten, 400 enthousiaste gasten en een top-dj, meer was er niet nodig om van de allereerste editie van Kempen Aan Tafel een fantastische culinaire belevenis te maken!

De culinaire line-up:

  • Ivan Menten // restaurant Au Comptoir // Viskok van het jaar 2014 // NorthSeaChef
  • Bart Gils // Resto-Signatuur // Jong Keukengeweld // NorthSeaChef
  • Nicolas Nuyens // Signature Catering by Nicolas // bekende Njam!-chef // BoerMeatChef
  • Thijs Vervloet // Restaurant Colette (*) // Jonge chef van het jaar Gault&Millau 2019 // NorthSeaChef

Dame Blanche met een Kempense toets

Dirk Peeters van Didess en Nicolas Nuyens hebben de Klassieker 'Dame Blanche' in een nieuw Kempens jasje gestoken en geserveerd als molshoop... #beleving

Kempen Aan Tafel steunt het goede doel

De winst die tijdens Kempen Aan Tafel gemaakt werd, zal de organisatie schenken aan twee goede doelen uit de regio. De opbrengst gaat deels naar vzw Mekanders uit Arendonk, die zorg biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke, meervoudige beperking. Het andere deel gaat naar vzw het Vierkant Wieltje, dat een zinvolle dagbesteding voorziet voor jongvolwassen kinderen met een beperking.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een fantastische eerste editie

Zo kunnen we wel stellen dat de eerste editie van Kempen Aan Tafel een succes was. Maar liefst 400 gasten genoten van een culinair hoogstaand menu waarin verschillende producten van de Kempen in de kijker werden gezet. Wij zijn alvast benieuwd naar wat deze culinaire bende nog in petto heeft de komende jaren.

Fotografie: Noémie Boone & Dennis Peeters (Belgian Food Experience)

tags